Logopedie opstarten

Stap 1

U maakt een afspraak voor een intakegesprek. Dit kan via de website of telefonisch.

Tijdens het intakegesprek probeer ik meer inzicht te krijgen in de problematiek en wordt een er voorstel gedaan tot verder onderzoek.

Ik bezorg jullie ook alle documenten die de arts nodig heeft om het bilan en eventueel ook de therapie voor te schrijven.

Let op: Voor de aanvraag van taalstoornissen is er ook een audiogramafname én een IQ-bepaling nodig!!  
Stap 2

U maakt een afspraak bij een arts (huisarts, kinderarts, neus-keel-oorarts of neuroloog) om een voorschrift voor een logopedisch bilan te verkrijgen. 

Stap 3

Het logopedisch onderzoek wordt uitgevoerd en er wordt een bilan opgesteld.

Ongeveer een week later worden de resultaten van het onderzoek en het voorstel tot therapie besproken.
Stap 4

U maakt een tweede afspraak bij een arts (deze keer NIET de huisarts, wél een kinderarts, NKO-arts, neuroloog) en op basis van het bilan zal hij/zij een voorschrift voor therapie opmaken.
Stap 5

U bezorgt mij alle documenten terug samen met 3 mutualiteitsklevertjes. Ik maak het volledige dossiertje (voorschrift bilan + bilan + voorschrift therapie + indien nodig audiogram en verslag IQ-test) over aan de mutualiteit. Daar zal de adviserend geneesheer beslissen of jullie al dan niet in aanmerking komen voor terugbetaling.
Stap 6

De therapie kan starten. Ik gebruik een vast uurrooster, dwz dat de therapie wekelijks doorgaat op dezelfde dag(en) en hetzelfde uur. Tijdens schoolvakanties en op feestdagen wordt er een aangepast uurrooster opgesteld.